dinsdag 26 oktober 2010

Losse foto's en dingetjes...

Aya Sofia, een Byzantijnse kerk, die ten tijde van het Ottomaanse rijk werd omgebouwd tot een moskee.


Wateropslagplaats, nog uit het Byzantijnse tijdperk (= voordat het Ottomaanse rijk bestond)


Turkse viagra!
Julis en ik wilden een dagje weg. We dachten spontaan een trein te pakken en te zien waar we een uurtje later uitkomen... Helaas was dit avontuur heel snel voorbij toen we erachter kwamen dat de treinen hier minstens 8 uur rijden voordat ze uberhaupt ergens stoppen. Hahah.. is maar goed dat we niet zo spontaan waren dat we zonder de borden te checken waren ingestapt. In plaats van een spannend treinavontuur zijn we maar met een toeristische boot over de Bosphorus gaan kabbelen. Ik voelde me net een Amsterdamse toerist die over de Amstel vaart in zo'n grote toeristenboot. Na de boottocht bezochten we de Spice-Bazaar en daar stuitten we op dit mannenlekkernij! De verkoper vond ons zo leuk, dat hij ons direct een rondleiding gaf (dat meer leek op een goedkope cabaretvoorstelling) door zijn kruidenwinkel. Hij vertelde dat hij eigenlijk in Parijs woont en daar zijn eigen show heeft (denk in een heel klein donker kroegje haha) en om het te bewijzen sprak hij de helft van zijn grappen in het Frans met een Turks accent. Dan blijkt hij ook nog masseur te zijn en krijgt Julis zelfs een bijna volledige massage van de man. Het was echt heel grappig! En volgens Julis kon hij idd wel echt goed masseren!

Vlakbij ons huis is een vismarkt, waar we ons bijna dagelijks doorheen moeten wurmen als we naar school gaan. De mannen verkopen hier schreeuwend hun vis verkopen en we vonden dat we het toch eens moesten uitproberen. En het blijkt verrukkelijk!! Dat gaan we vaker doen!



Kerkje precies naast ons huis


Farand achter de boom..

De allereerste week: één van de eerste avondjes uit..


Gunther!! (Ok, eigenlijk heet hij Malte)


Nog een foto van één van de eerste avondjes uit


Farand houdt van onze kusjes

Een man en een kater slapen hun kater uit... Dit is erg grappig, want het is in een café vlakbij ons huis om 5.00 uur 's morgens, terwijl onze wijk eigenlijk heel rustig en netjes is. Dit zie je normaal nooit.

De blauwe moskee. Wist je dat als je in Turkije vraagt naar de 'Blue Mosque' niemand weet waar je het over hebt, omdat het in het echt helemaal niet zo heet!

De ingang van de Grand Bazar, waar elke man vraagt: 'Come in, come in! Do you want to buy my heart?', ipv hun spullen haha. San was toen een paar dagen op bezoek en ze kreeg gelijk een halve aanzoek van een jongen die haar vroeg haar resterende dagen in Istanbul met hem te spenderen haha. Hij was stiekem wel heel mooi, maar tjongejonge je moet niet overdrijven haha. Toen we hem uitlegden dat we met zn tweeen willen zijn en wegliepen, riep hij ons na: 'Are you a lesbian?' Hahahah.


Amazing uitzicht vanuit het restaurant waar San en ik zijn gaan eten! In het echt was het nog veel mooier! Als we dan toch lesbisch zijn, kunnen we het beter gelijk romantisch maken he... ;)


1 opmerking:

  1. spenk!! wat geweldig dat je een blog hebt!! je schrijft zo ontzettend leuk, tis net alsof ik er bij ben! Je maakt weer heel wat mee lees ik al. Ben blij om te lezen dat je het goed naar je zin hebt en dat je vrienden daar zo hun best hebben gedaan om je een leuke verjaardag te laten hebben. Geniet er nog lekker van, ik ga je volgen!! Xx eef

    ps. de rimpelpuppie was idd fantaaaastisch!!!

    BeantwoordenVerwijderen